Ние попитахме НАП-В.Търново за международните шофьори, които пътуват до Франция и те ни отговориха, че не трябва да се подават уведомления с код 18.
За всеки курс подготвяме заповед за командировка заедно с Удостоверение А1.

 :good :good: :good:
 
Защо ще пускате допълнително споразумение по чл.62 ал.5?
Вие нито сменяте длъжността, нито нищо. Ако е за  код по ЕКАТТЕ просто го сключете с нули, работното място, като ви е непрекъснато в движение.
За самите курсове евентуално с някакви вътрешни заповеди, които не се обявяват никъде, а само документално.
Може би аз не успявам да ви разбера правилно, ще следя темата. Хубав ден!  :wink1:
:good: :good: :good:
Здравейте,  тук срещам прекрасни и много компетентни хора, та реших да Ви споделя запитването което направихме с колежката към НАП, но те ни отговориха че не било в тяхната компетенция и го пренасочиха към Министерството на труда и социалната политика, а от там отговор не идва вече месец...…..

Относно измененията в Наредбата за условията и реда за командироване на работници и служителите в рамките на предоставяне на услуги.
Става въпрос за фирма, която има назначен работник като“ шофьор на платформа „ с код по НКПД 83322002 ,който ще извършва услуга по доставка на автомобил от Конфедерация Швейцария до Република България без да е необходимо да остава в Конфедерация Швейцария, необходимо ли е да се пуска уведомление по чл.62 ал5 от КТ, за сключено  допълнително споразумение, тъй като един курс отнема не повече от 5дни заедно с пътуването от и до страната на доставка.
Необходимо ли е също да има командировъчен лист за съответното пътуване?

Предварително благодаря на включилите се в темата :smile1:
Правилно.В дневник продажби- кол.9 и 19, в СД-кл.14.
Благодаря Ви много  :smile1:
Всъщност извършваме доставка на автомобили  :good:
С уговорката, че сега нямам възможност да сверя - чл.30 не беше ли за превоз на стоки, а Вие извършвате услуга ?
Здравейте, с малко закъснение  :blush:  мисля че в случая МПС също се явява стока за клиента, ние просто му я доставяме от Швейцария до БГ :)

Здравейте, имам нужда от помощта Ви  :smile1:
Става въпрос за следното:
Българска фирма регистрирана по ЗДДС извършва транспортни услуги / лицензирана Пътна помощ с платформа превозва автомобили/ от Швейцария до България , получатели в БГ са физически лица. Издали сме фактура за месец март за първи път, с основание  неначисляване на ДДС по чл. 30. Въпроса ми е : правилно ли сме издали фактурата и в кои колони на дневниците и СД трябва да бъде отразена :question:
Предварително Ви благодаря!!!
Здравейте, въпроса ми е по коя сметка отразявате получените средства по BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19?
Предварително Ви благодаря!